BODY WORLDS AMSTERDAM

 

Merhabalar sevgili okur,

Amsterdam’a gidince görmeden dönmek istemediğimiz bir müze yazısıyla sizlerleyiz. Body Worlds Müzesi, sizi insan vücudunda harika bir yolculuğa çıkarıyor. Müzede, detaylı bir şekilde insan vücudunu inceleme, vücudun nasıl çalıştığını anlama şansı yakalıyorsunuz. Bu müzede gördüğümüz tüm bedenler sahte değil aksine gerçek modern şekilde mumyalanmış vücutlar. Şaşırtıcı değil mi? 🙂

Gezi rotanızda Amsterdam varsa bizce mutlaka buraya uğrayın. Müze haftanın her günü 10:00-22:00 arasında açık. Bilet ücreti 21.50 Euro. Müzenin resmi sitesinden detaylı inceleme yaparak bilet satın alımı yapabilirsiniz. Müzeye ait konuma buradan ulaşabilirsiniz. Müzenin instagram hesabını da buraya bırakalım.

BODY WORLDS AMSTERDAM NEDİR?

BODY WORLDS Amsterdam, Dr. Gunther von Hagens tarafından oluşturulan bir sergidir.  Dr. Gunther plastinasyon sürecini bularak bu serginin oluşmasında rol almış. Plastinasyon, gerçek insan bedenlerinin korunması için yapılan bir dizi özel işleme verilen isim.

Amsterdam lokasyonu kalıcı bir sergi yeri. Yıllar içerisinde serginin konusu değişkenlik göstermiş. Günümüzde serginin konusu ise mutluluk ve mutluluğun insan vücudu üzerindeki etkisi.

Sergide, 200 farklı anatomik örnek bulunuyor. İnsan derisinin altında yer alan karmaşık yapıyı, esnekliği ve organları tüm netliğiyle görebiliyorsunuz. Organların nasıl çalıştığını veya hastalık durumunda organların nasıl gözüktüğünü ve detaylarını öğrenebiliyorsunuz.

VÜCUT BAĞIŞI

Vücudunuzu ölümden sonra bilim ve eğitimde kullanılması için isterseniz bağışlayabiliyorsunuz. Bu sergide de bağış yapan insanların bedenleri kullanılmış ve bağışçıların kimlikleri gizli tutuluyor. Vücut Bağış Programında şu anda 19.000 kayıtlı bağışçı bulunuyormuş.

NELER GÖRDÜK?

Binaya girince asansörle en üst kata çıkıyorsunuz. Gezi boyunca, üst kattan aşağı doğru inerek, vücudun farklı aşamalarını görüyorsunuz. Vücudun anatomisini, beyinden sindirime, üremeden bebek gelişimine tüm evreler hakkında bilgi edinip, gerçek insan örneklerini görüyorsunuz. Gezi süresi en az bir saatinizi alıyor. Biz neredeyse 1.5 saat kalmıştık. Fotoğraf çekmek, video kaydı almak serbest.

Gezi sırasında interaktif bir şekilde rol alabiliyorsunuz. Kamera karşısına geçerek vücudunuzdaki organların yerlerini, yüzünüzde mimikler yaparak hangi hisse sahip olduğunuzu gösteren noktalar var. Dilerseniz tansiyonunuzu ölçebiliyorsunuz. Gezi sonunda da vücut analizi yapabiliyorsunuz.

Instagramdan bizi takip ederek hem günlük hem de diğer paylaştıklarımıza bakabilirsiniz.

Sevgiler 🙂

amsterdamamsterdamda yapılacaklaranatomibody worldbody world amsterdameğlenceetkinlikexpatgezihollandainsan vücudukeşifmüzeseyahat
Comments (0)
Add Comment