MİLAN’DA NELER YEDİK?

 

Merhabalar sevgili okur,

Moda ve tasarım şehri olan İtalya Milanoda yemek yiyebileceğiniz birçok mekan bulunuyor. Sokakta yürürken burnumuza gelen nefis kokular o kadar çoktu ki deneyimlediğimiz ve lezzetlerini beğendiğimiz bazı mekanları sizinle paylaşmak istedik. Hem şehire ait yerel yemeklerin tadına bakıp hem de merkezden uzaklaşmadan gezinize devam edebilirsiniz. Hem bütçemize hem de günlük gezi rotamıza uygun neler yedik? Haydi bize eşlik edin.

Denediğimiz ve sizlere önerebileceğimiz lezzetli mekanlar;

  • Gramm Coffee

Navigli bölgesinde kanal kenarında konumlandırılmış çok sakin bir cafe. Sabah kahvaltısı olarak kruvasanın ve espresso içmek için öneririz. Biz sabah dedik ancak akşam saatlerinde de bir çok kişi tarafından tercih edilen bir cafe olduğunu söyleyebiliriz. Konum için tıklayınız.

  • A’Vucciria

Sicilya klasiği olan arancinin değişik malzemeler kullanarak farklı yorumlarını bir arada bulabileceğiniz küçük bir dükkan. İster sabah ister akşam uğrayıp farklı arancileri deneyebilirsiniz. Fiyatlar 3-6 Euro arası değişiyor. Konum bilgisini bırakalım.

  • Ristorante da Oscar

Birbirinden farklı tadı damakta kalan makarna çeşitleri ile ünlü, salaş bir restorandır kendisi. Porsiyonları bizce gayet yeterli ve doyurucu. Öğle saatlerinden sonra yer bulmak çok zor, o sebeple rezervasyon yaptırmakta fayda var. Konum bilgisi bilgisini bırakalım.

  • Venchi Gelato

Dondurma yemeden olmaz diyorsanız bizce buraya bir uğrayın deriz. Şimdiden uyaralım, yoğun talepten dolayı sıra beklemek zorunda kalabilirsiniz. Fiyatlar istediğiniz külaha ve top sayısına göre değişiyor. Konum bilgisi için tıklayınız.

  • Madeira

Milano’da çok sayıda aperitivocular bulunuyor. Sık gidilen popüler aperitivocular Navigli kanal boyunca yer alıyor ama başka bölgelerde de aperitivocular yer almakta. Her mekanın kendine özgü aperitivoları var. Bizim gittiğimiz mekan burada yer alıyor. Kişi başı 10 Euro’ya bir içecek ve yanında 5-6 çeşit aperitif şeylerle geliyor.

  • Pasta D’autore

Bayıldık!” 🙂 Lezzetli makarna, harika ötesi pizza ve tadına doyulmayan bir tiramisu! Çalışanlar ilgili ve güler yüzlü, yemek fiyatları da bizce böyle bir mekan için ortalama seviyede. Restoran akşam 7’de açılıyor ve açılış saatinden ortalama 20 dakika önce kapısının önünde kuyruk oluşmaya başlıyor. Rezervasyon yapmıyorlar, ilk gelen ilk oturur mantığıyla hizmet ediyorlar. Mutlaka deneyin deriz. Konum bilgisini bırakalım.

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Panzerotti Luini

En popüler yerlerden bir tanesi olan bu pastane çok merkezi bir konumda yer alıyor. İçeride birbirinden farklı, damak tadınıza yakın bir sürü hamur işi bulabilirsiniz. Fiyatlar 2-6 Euro arasında değişiyor. Konum için tıklayınız.

  • Pavè

Güzel bir kahvaltı için sakin ve sade bir mekan olarak burayı tercih edebilirsiniz. Lezzetli kruvasanlarıyla gayet doyurucu bir öğün geçirebilirsiniz. Cafe’nin konum bilgisini bırakalım.
  • Pasticceria Marchesi 1824

Milano’nun tarihi pastanesi olarak bilinen ve geniş tatlı/çikolata yelpazesine sahip popüler bu yer Galleria Vittorio içerisinde yer alıyor. Sadece tatlı olarak değil, kahvaltı, öğle veya akşam yemeği gibi istediğiniz zamanda mekandan hizmet alabilirsiniz. Servis kalitesi, ürün çeşitliliği ile güzel bir yer. Fiyatlar tartışmaya açık 🙂  Konum için tıklayınız.

  • Spontini

En bilindik pizzacılardan bir tanesi. Hemen hemen her yerde görebilirsiniz bu restoranı. İstediğiniz içeriklerdeki pizzalardan bir dilim almanız bile sizi doyurmaya yeterli. Konum bilgisini bırakalım.

  • Spun

Gezinize biraz enerji depolamak için güzel, ufak bir yer. Farklı çeşitlerde lezzetli mi lezzetli tiramisulara sahip. Bir şans verin deriz. Konum için buyrunuz.

Eğer listedeki mekanlara giderseniz bizlere yorum yapmayı unutmayınız. Yorumlarınızı dinlemek isteriz.

Instagramdan bizi takip ederek hem paylaştıklarımıza hem de diğer günlük paylaşımlarımıza bakabilirsiniz.

Sevgiler 🙂

aperitivoeğlenceetkinlikexpatgezigünlük hayatitalyitalyaitalya lezzetlerikahvekruvasanmakarnamilanmilanda ne yenirmilanopastaseyahatspagettitatiltiramisu
Comments (0)
Add Comment