Merhabalar sevgili okur,

Zakopane bölgesine gezi planlıyorsanız, Tatra Dağlarında yer alan Morskie Oko Gölüne yürümeden dönmeyin, özellikle doğa tutkunları ve uzun yürüyüş severler, burası tam size göre 🙂

Önümüzde yaklaşık 8 kilometrelik, ortalama 2-3 saatlik bir yürüyüş yolu var. Havada fırtına, kar yağıyor, sıcaklık eksilerde.. Hedef Morskie Oko gölü. Haydi gelin bu zorlu yolda bize eşlik edin 🙂

Morskie Oko Gölü

Morskie Oko gölü, Polonya’nın güneyinde Tatra Dağlarında bulunan, turistler tarafından da çok fazla ziyaret edilen, en büyük ve derinlik olarak dördüncü sırada yer alan bir göl. Yazın ayrı, kışın ayrı bir kartpostal niteliğinde görüntüsü var.

Tatil sezonunda veya yoğun saatlerde gitmek yerine, daha sakin bir sezon veya günün erken saatlerinde gezinizi planlamak güzel olabilir.

Gölün konumuna buradan ulaşabilirsiniz. Bu ulusal parka ne yazık ki evcil hayvanınız ile giremiyorsunuz. Drone uçurmak, bisiklet veya scooter ile giriş de yasak.

Ulusal parka giriş ücreti kişi başı 10 Zloty. Eğer araba ile gidiyorsanız da park için bilet almanız gerekiyor. Buradan arabanıza uygun bileti alabilirsiniz.

Göle Gidiş

Başlangıç noktamız buradan, park yerinden başlıyor. Yürüyüş ile ilgili bilgiler için buraya da göz atabilirsiniz. Göle gidiş yolu yukarı doğru eğimli bir yol olduğu için eğer yürüyemez durumdaysanız, arabanızı park ettiğiniz alanda at arabaları bulunuyor. Tırmanış yönünde kişi başı 100 Zloty, dönüş yönünde 50 Zloty olarak fiyat verdiler.

Uzun yürüyüşün ardından göle varıyoruz. Göle gelirken yürüyüş rotasında bir restoran ve WC bulunuyor. WC ler ücretli olup, 4 Zloty.

         

Gölün bulunduğu noktada ise tek bir dinlenme noktası var.

Bu restoranda hem yemek yiyebilir hem de ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz. Çorap, yağmurluk, eldiven, çikolata, şeker, harita vs. bir çok farklı ürün satılıyor.

Önemli bir nokta ise bu satış noktalarında veya at arabası yolculuğunda tüm ödemeleri nakit yapmanız gerekiyor. Maalesef kredi kartı geçmiyor.
Gölden Dönüş

Göle ulaştıktan sonra gelmiş olduğunuz yolu aynı şekilde dönmeniz gerekiyor tabiki bu sefer daha kolay çünkü inişteyiz 🙂

Dönüş yolumuzda artık rüzgar dinmiş, kar durmuştu. Hatta belirli noktadan sonra karlar komple erimiş hava bahar havasına dönmüştü.

Yolculuğumuza ait sizler için yapmış olduğumuz youtube videomuzu izleyebilirsiniz.

     

Bu doğa harikası yer için sizin de söylemek istedikleriniz veya dikkatinizi çeken farklı şeyler varsa yorumlarda buluşalım.

Instagramdan bizi takip ederek hem paylaştıklarımıza hem de diğer günlük paylaşımlarımıza bakabilirsiniz.

Sevgiler 🙂

Categorized in:

Gezi,

Last Update: Ağustos 31, 2024