Merhabalar sevgili okur,

Polonya’da araçla seyahat ediyorsunuz ve adınıza trafik cezası var mı kontrol etmek istiyorsunuz. Trafik cezalarını nereden kontrol edebiliriz? Ödemesini nasıl yapabiliriz? Haydi gelin beraber bakalım.

Hala TR ehliyetinizi PL ehliyeti ile değiştirmediyseniz bu yazımız sizlere yardımcı olabilir 🙂

Trafik cezası nereden kontrol edilir?

urzadskarbowy.gov.pl sitesine giderek login butonundan Profil Zaufany bilgilerinizle giriş yapıyorsunuz. Profil Zaufany hesabınızı hala oluşturmadıysanız, hesabın nasıl oluşturulacağına dair yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Login olduktan sonra sayfanın dilini isterseniz İngilizce olarak sağ üst köşeden değiştirebilirsiniz.

Tickets kısmından adınıza kesilen ceza detaylarına ulaşabilirsiniz.

Biz neler yaşadık?

Chopin Havaalanında, Kiss and fly denilen, yolcu indirip bindirme duraklama noktalarında belirli bir süreye kadar ücretsiz şekilde durmanıza izin veriliyor. Bu noktalarda yolcunuzu rahatlıkla yolculayabilir veya karşılayabilirsiniz.

Size tanınan sınırlı süreyi aştığınızda aşağıdaki gibi polis tarafından adınıza ceza kesiliyor. Mandat Karny adındaki trafik cezası polis tarafından size ait kişisel bilgileriniz ve tarih&saat bilgisiyle açıklama girilerek dolduruluyor. Sizde imzalayarak cezayı onaylıyorsunuz.

Biz de maalesef ki, Polonya’da ilk cezamızı yemiş bulunuyoruz, biz yedik siz yemeyin 😀

Cezayı ödemek için bu web sitesindeki bilgilerden faydalanabilirsiniz. Online bankacılık ödeme sisteminden belirtilen adımları uygulayarak ilgili ceza tutarını kolaylıkla ödeyebilirsiniz. Ödeme sonrasında yukarıda belirttiğimiz e-Tax office web sitesine giderek Ticket bölümünü kontrol ettiğinizde ödemenin yapıldığını teyit edebilirsiniz.

Peki ya siz? Siz ceza yediniz mi? Farklı deneyim yaşayanlar varsa yorumlarda buluşalım 🙂

Instagramdan bizi takip ederek hem paylaştıklarımıza hem de diğer günlük paylaşımlarımıza bakabilirsiniz.

Sevgiler 🙂

 

Categorized in:

Polonya,

Last Update: Aralık 10, 2023