Merhabalar sevgili okur,

Avrupa’nın en büyük kapalı eğlence su parkına geldik. Günübirlik bu gezimizde neler yaptık? Haydi bize eşlik edin.

Parka nasıl ulaşım sağladık?

Eğlence parkına gidip dönmek için, parkın web sitesinden otobüs biletlerimizi alıp Suntago’nun otobüsünü kullandık. Otobüse QR-code okutarak giriş yapıyorsunuz. Otobüs tam zamanında hareket ediyor ve klima eşliğinde rahat bir yolculuk yapıyorsunuz. Güne güzel başladık diyebiliriz 🙂

Günün erken saatlerinde olmamıza rağmen parkın içerisi kalabalıktı. Biz biletimizi Wyjatkowy Prezent platformundan satın aldık. İsterseniz Groupon uygulamasından satın alabilirsiniz. Polonya da kullanılan uygulamalar yazımıza bakabilirsiniz.

Giriş işlemleri sonrasında içeride kullanacağımız bilekliğimizi aldık. Bileklik sistemi güzel işleyen bir süreç. Bileklik ile, kilitli dolap kullanımını ve içeride nakit veya kart taşımadan yeme/içme, masaj gibi tüm ödemelerinizi bilekliğinize tanımlanmış 500 kredi ile gerçekleştirebiliyorsunuz. Bilekliğinizle yaptığınız harcamaları, çıkış işlemleri sırasında ödüyorsunuz. 1 zloty = 1 kredi ile karşılanıyor.

Kıyafet değişim odaları, tuvaletler, yerler ve genel olarak tüm alanlar temizdi. Dezenfektan ilaçları kullanılarak sterilize edilen bir ortam vardı. Her alanda mecburi olarak dezenfekte olacağınız mini ayak havuzlarından geçiyorsunuz. Bu kısımda su fıskiyeleri sensörlü şekilde devreye giriyor ve dizlerinizin altını hedef alacak şekilde dezenfektan özellikli su fışkırtılıyor. Böylece sterilize edilerek hastalıkların bulaşması minimuma indiriliyor.

Parkta Neler Gördük?

Biz, kaydırakları deneyerek güne başladık. Kaydırak alanı, yapay sörf, çocuk kaydırakları ve beş katlı çeşitli zorluk seviyelerine sahip bireysel veya iki kişilik, botlu veya botsuz kayma imkanı olan eğlenceli kaydıraklardan oluşuyor.

Kaydıraklardan kayarken uymanız gereken bazı kurallar var. Telefon, aksiyon kamerası vb. ile kaydıraktan kayamıyorsunuz. Akıllı saat, kolye, bileklik vb mücevher takamıyorsunuz. Kilitli dolabınızda bırakmanız veya getirmemeniz gerekiyor.

Tüm kaydırakların başında kayılabilir işaretini gösteren trafik lambası bulunuyor. Herkes sırasının gelmesini sabırla bekliyor, kimse sıra ihlali yapmıyor. Herkes kurallar ne ise o şekilde kaydıraklardan kayıyor. Kaydırak alanına girmeden önce kaydıraklarda bekleme süresinin ne kadar olduğunu gösteren bir ekranda konumlandırılmış. Güzel bir düşünce 🙂

Her katta ve her bölgede görevliler var. Kaydıktan sonra botu kaydırağın yanındaki görevliye teslim ediyorsunuz. Görevli de botu ilgili bandın üzerine koyarak tekrar yukarıya gönderilmesini sağlıyor. Elinizde botla merdiven çıkmak zorunda kalmıyorsunuz. Herhangi bir rahatsızlanan kişi olduğunda da sağlık görevlileri anında müdahale ediyor. İki kişi baygınlık geçirdiğinde bu durumu görmüş olduk.

Kaydırakların olduğu alanda çocuklara ayrılmış devasa bir korsan temalı kayma alanı ve bir snack bar bulunuyor. Çocuklar, sadece kaydırak bölümünde değil parkın diğer alanlarında da düşünülmüş. Çocuklu aileler için tavsiye edilecek bir eğlence yeri.

Sabah başladığımız kaydırak alanından, saat 2-3 gibi ayrılarak yemek alanlarına geçtik. İtalyan, Asya, Polonya mutfakları gibi birçok seçenek var. Yemek, fast-food fiyatlarında bize ilginç gelen nokta, işletmelerin fırsatçılık yapmaması ve şehir içindeki sıradan bir restoran ile aynı düzeyde olmasıydı. Ek olarak hem çocuklar hemde yetişkinler için Nintendo sponsorluğunda ücretsiz oyun alanı da var.

Havuz Eğlencesi

Parkın hem kapalı hem açık alanlarında havuzlar bulunuyor. İster güneşe maruz kalarak ister güneşten korunarak havuz keyfi yapabilirsiniz. Havuzların içerisine konumlandırılmış barlardan içecek alarak, içeceğinizi havuz içerisinde içebiliyorsunuz. İtiraf etmeliyiz ki içecek ile birlikte jakuzi havuzunda vakit geçirmek büyük keyifmiş. İmkanı olan herkesin deneyimlemesini isteriz.

Parkta yer alan dalga havuzu dışarıdan gözüktüğü kadar kolay bir aktivite değil. Bu havuz 25 dakika sakin su, 5 dakika dalga şeklinde bir döngüde ilerliyor. Havuz suyunun kaldırma kuvveti, havuzun derinliği, yüzme becerisi derken, dalga anında epey efor sarfediyorsunuz. Dalgalar esnasında havuz çevresindeki cankurtaranlar pür dikkat insanları takipteler. Hatta 2-3 kişi yorgunluktan suyun üzerinde kalamadı ve cankurtaranlar havuza atlayarak onları havuz dışına çıkardı.

Farklı mineraller ile (kalsiyum, potasyum gibi) doldurulmuş kaplıca havuzlarını da deneyimledik. Bunlar insanların sakince vakit geçirdiği daha ufak havuzlar.

Parkın belirli bir alanında su jeti masaj makinesi bulunuyor. 10 dakika su jeti masajı 25 zloty. Ödemeyi bilekliğinizle yapıp kullanabiliyorsunuz.

Türk hamamı, sauna gibi ıslak alanlar Saunaria alanında. Bu alanı kadın-erkek karışık şekilde kullanım yapıyor. Islak alana girmeden önce mayonuzu çıkarıp peştemal benzeri bir havlu ile sarınarak giriş yapmanız isteniyor. Biz bu alanı pas geçtik 🙂

Eve Dönüş

Su parkı oldukça eğlenceli ve keyifli zaman geçirebileceğiniz bir yer. Günü güzel sonlandırdık.

Suntago eğlence parkıyla ilgili bilgiye bu yazımızdan ulaşabilirsiniz. Instagramdan bizi takip ederek konuyla ilgili paylaştıklarımıza hem de diğer günlük paylaşımlarımıza bakabilirsiniz.

Sevgiler 🙂

Categorized in:

Polonya,

Last Update: Ağustos 28, 2022