Merhabalar sevgili okur,
İki tane evcil hayvanla seyahat edip, vakit geçireceğimiz için konaklamamızı nasıl konforlu hale getirebiliriz? Bu yazımızda sizlere hem Airbnb uygulamasından hem de bizim geniş ailemizle uygulamayı nasıl kullandığımızdan bahsedeceğiz.
Airbnb mi Otel mi?
Polonya’ya taşınma kararı almamızdan sonra öncelikle kalacak yer konusunu halletmek için alternatiflerimizi değerlendirdik. Seçenekler arasında kalıcı evimizi bulana kadar kısa süreli konaklama yapmak için ya evcil hayvan dostu bir otel ya da airbnb üzerinden kısa süreli ev kiralamak vardı. Lehçe bilmediğimiz ve olası bir anlaşmazlıkta daha kurumsal bir muhatap istediğimizden önceliğimiz oteller oldu. Ancak evcil hayvan dostu olarak filtrelediğiniz otellerde de gizli detaylar olabiliyor. Gizli detayları gözden kaçırmamak çok önemli, aksi halde rezervasyonda beklemediğiniz pürüzler çıkabilir.
Örneğin Hilton Oteli pet friendly- pet dostu olarak görünürken, detayları incelediğinizde sadece 10 kg altı evcil dostları kabul ediyor. Her evcil dostunuz için de sizden günlük 100 Zloty ücret talep ediyor. Bir başka örnek olarak Ibis Otellerinde bu sınır bir evcil dostunuz için 50 kg ve günlük evcil dost başına 40 Zloty olarak belirlenmiş durumda. Bunları rezervasyon yaptırırken göremiyorsunuz. Özel olarak otel ile iletişime geçmelisiniz.
Uzun süreli konaklamalarda yemek dahil paketi seçmediyseniz, sürekli dışarıdan yemek yeme ihtiyacınız olacak ve bu da size bir süre sonra ekstra maliyet ve sağlık problemi yaratabilir. Üzerinde durulması gereken bir nokta bizce. 🙂
Airbnb Seçim Süreci
Yukarıdaki sebeplerden ötürü otellerin bize uymadığına karar verdik ve yönümüzü airbnb üzerindeki evlere çevirdik.
Airbnb üzerinde, aşağıdaki resimde de görülebileceği gibi seyahatinizi evcil hayvanınız ile birlikte yapacağınızı belirtebileceğiniz bir filtre var.
Böylece ev sahipleri konusunda da endişelenmenize gerek kalmıyor. Polonya’da 2 kez airbnb’de kaldık. Bu tecrübelerimizden yola çıkarak her ev sahibi her tür evcil dosta sıcak bakmıyor. Otellerdeki mantığa benzer bir yaklaşım burada da var. Ancak daha esnekler. Son dakika süprizi ile karşılaşmamak adına tutmayı planladığımız ev sahiplerine mutlaka mesaj attık. Burada da yine ev sahibinin konuştuğu dili ortak iletişim kurabileceğimiz bir dil olarak belirledik.
Ev sahipleri genellikle evcil hayvanı ufak köpek veya kafesinde kedi olarak düşünüyor. Bizim Kara bu kalıba pek uymadığından önden uyarıp kapıda kalmayalım dedik. 🙂 Nitekim hiç bir ev sahibimiz bunu dert etmedi. İkinci kaldığımız ev sahibi sadece olası bir evcil hayvan zararını karşılayabilmek amacıyla depozito talep etti. Ev için ödediğimiz kiraya ek olarak misafirliğimiz süresince evcil hayvan kaynaklı olası bir zarara karşı ev sahibimizin belirlediği miktar olan 1500 Zloty depozito ödedik. Ödediğimiz para Airbnb havuzunda duruyor ve konaklama bitiminde olumsuz bir durum yoksa tarafınıza iade ediliyor. Biz kendi dostlarımızı bildiğimizden hiç tereddüt etmeden ödemeyi yaptık.
Evler genel olarak IKEA ürünleriyle dekore edilmiş. Bu da hep ev sahibi için hem de misafirler için bizce büyük avantaj. Bu sayede misafir olarak zarar gören bir eşyanın bedelini kolayca öğrenebiliyor ve ev sahibi olarak yerine yenisini koyabiliyorsunuz. İki taraf da bu süreçte şeffaf bir şekilde zarar bedelinin karşılığını görebiliyor. Ev sahiplerine aklınıza gelen tüm sorular için mesaj atmaktan çekinmeyin, aksi halde kendinizi yorabilirsiniz.
Her şey güzel evimizi bulduk. Ev sahibimize mesaj attık. Evcil dostlarımızı, cinslerini ve belirtmemiz gereken durumlar varsa bunları belirttik. Evi tuttuk şimdi sırada ne var?
Airbnb’de kaldığımız süreci merak ediyorsanız buradan okuyabilirsiniz.
Sevgiler 🙂